Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Early V8 (1932-53)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2020, 08:46 PM   #1
Tom's36coupe
Senior Member
 
Tom's36coupe's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bay City, Michigan
Posts: 506
Default Lost part, lock ring for speedo

Took the cable off seven years ago when starting my project and noticed today that I can't find the screw ring that holds the speedo cable to the drive shaft. Any idea on who might have a replacement part? So much for thinking of everything! lol.
Attached Images
File Type: jpg IMG_7861.jpg (49.9 KB, 112 views)
Tom's36coupe is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2020, 08:55 PM   #2
Zeke3
Senior Member
 
Zeke3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Columbus, IN
Posts: 299
Default Re: Lost part, lock ring for speedo

Holy cow, I didn't know you could get that piece off the cable assembly without destroying it. I will have to look at mine again.
Zeke3 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 08-05-2020, 12:57 AM   #3
deuce lover
Senior Member
 
deuce lover's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Southern France
Posts: 3,340
Default Re: Lost part, lock ring for speedo

Are you sure it hasn't slid back ? To put the replacement nut on that is gone ,one end that is crimped will have to be removed .Suggest you replace the cable & casing assy. Not expensive.
deuce lover is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 09:38 AM   #4
38bill
Senior Member
 
38bill's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Minnesota
Posts: 836
Default Re: Lost part, lock ring for speedo

It shouldn't come off unless the cable end has been damaged. I'm betting that it has slid forward on the cable.
38bill is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 11:05 AM   #5
Tom's36coupe
Senior Member
 
Tom's36coupe's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bay City, Michigan
Posts: 506
Default Re: Lost part, lock ring for speedo

Yep! call off the dogs...during the paint job process it got slid way ahead by the frame. All good, cleaned up and went right on. Sorry to bother my friends with this!
Tom's36coupe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.