Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Early V8 (1932-53)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2013, 08:29 AM   #1
jon laing
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: DRUMMOND iSLAND, Mi.
Posts: 247
Default !939 ford speedometer

My 39 ford deluxe original speedometer hooked to original engine and transmission does not work. I plan on checking the cable. Any other areas that could be the problem??? Jon Laing
jon laing is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2013, 08:33 AM   #2
Kube
Senior Member
 
Kube's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 6,231
Default Re: !939 ford speedometer

The cable is the usual suspect. Next, check the speedometer head itself. If both of those are functioning, the only things remaining are the drive gear within the torque tube and driven gear, bolted to the torque tube. It is rare but not unheard of for one or both of these to fail. Fortunately, usually the driven gear fails before the drive gear.
__________________
"I can explain it for you. However, I can't understand it for you".
Kube is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.