Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-01-2017, 12:25 PM   #11
Dave in MN
Senior Member
 
Dave in MN's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Jordan, MN
Posts: 1,277
Default Re: Insert bearings

Quote:
Originally Posted by modelAtony View Post
I HAVE OVER 70,000 MILES ON MY PETE'S AUTOMOTIVE engine and I haven't been driving this car for about 2 years now, working on interior and paint. I have never had one problem. Averaged about 1500 miles per month after retiring only run about 1,000 per month. My oil system is bone stock. Speeds on interstate 63-65 mph , when I get a whild hair I have run it up to 96 mph only for about 3 miles. see my info for more. Have fun modelAtony tony white Lafayette, LA
96 mph! That's impressive and a bit crazy. Crazy like me...I once held mine at 78 mph for a full tank of gas on a Michigan freeway; that was the speed the left lane was rolling. Other than a full flow oil filter my oil system is stock also....no pressure. I have slowed down since then and typically hold it to keeping up with the slow lane on the freeway.
BTW: I ran that speed with a stock Zenith and "B" intake manifold with the Phaeton's top up. Top up on a Phaeton = pulling a deployed parachute!
Good Day!

Last edited by Dave in MN; 02-01-2017 at 12:32 PM.
Dave in MN is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.