Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-27-2020, 01:28 PM   #1
john charlton
Senior Member
 
john charlton's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 964
Default Mystery missfire .

My 31 CCPU decided it would idle on 3 cylinders . Found no.4 was not firing . Checked the plug it was oily so had not been firing . Changed the plug but no change . Did a cold compression check 1,2,and 3 all show 52 PSI . No 4 shows 60 PSI . I thought higher compression due to oily cylinder . I then got to thinking it has spark it must have gas as it shares the inlet tract with no 3 which runs fine . I pulled the leads off 1,2and 3 and see if no 4 would fire ,after full choke briefly no 4 fired up and idled DONKA DONKA DONKA with a bit of throttle . I put the leads back on the other cylinders and it idled on all four as it should . Gave it another try today but it is back idling on 3 .Although I did expect this, I am now a puzzled 81 year old . There has to be a logical explanation but right now it escapes me . Could be bad gasket. I will investigate further and let you know if I solve the mystery .

John in its been raining nonstop for three days and gusts to 60 MPH and I should be in my snowbird trailer in sunny Chandler AZ DRAT !!! And I just paid my ground rent till April 2021 !!! Still in Suffolk County England thanks to Covid 19 .
john charlton is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.