Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 13 of 13
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: F-word541
Forum: Late V8 (1954+) 05-19-2018, 01:54 PM
Replies: 6
Views: 1,054
Posted By F-word541
56 292 spark plugs

I am looking to get new plugs for my 56 wagon. It's got the original 292 that I put an autolite 4100 carb on. I was running pertronix ignition until it failed. I went back to the points and...
Forum: Late V8 (1954+) 08-26-2015, 07:57 PM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

Got the 4100 mounted and hooked up. Starts and runs good. I ended up drilling a hole in the side of the adapter plate at the secondary hole to add a port for full manifold vacuum. I just pressed in a...
Forum: Late V8 (1954+) 08-19-2015, 09:45 PM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

UPDATE:
Car has been running good. I do want to upgrade so I have been watching ebay and found a nice Autolite 4100. just finished re-building it. pulled the teapot and installed an adaptor...
Forum: Late V8 (1954+) 03-26-2015, 10:00 AM
Replies: 8
Views: 1,171
Posted By F-word541
Re: 292 Thunderbird eng??

Thanks for the info. My VIN starts with M6RX. 292, model year 1956, assembled in San Jose, Country sedan.
Forum: Late V8 (1954+) 03-25-2015, 08:36 PM
Replies: 8
Views: 1,171
Posted By F-word541
292 Thunderbird eng??

I have a 56 Country Sedan wagon with a 292 that came with a Holley 4 barrel carb and dual exhaust. It has the Thunderbird engine logos on the front fenders. I have had a couple people tell me that...
Forum: Late V8 (1954+) 03-19-2015, 12:21 AM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

Yes. He put a ballast resistor back in to keep from burning up the points.
Forum: Late V8 (1954+) 03-18-2015, 11:43 PM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

UPDATE: Took the car to a guy who is very knowledgeable with the old Fords. Checked everything out. found out that the Pertronix that I put in had failed and the spark was super weak. Also the vacuum...
Forum: Late V8 (1954+) 03-11-2015, 12:42 AM
Replies: 10
Views: 1,912
Posted By F-word541
Forum: Late V8 (1954+) 03-06-2015, 08:28 PM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

Thanks for the links. Tons of great info. Found a distributor for a 63 F-100 on Ebay for $59 shipped. Its on the way. Looks like it won't be too involved getting the Holley set up for the new...
Forum: Late V8 (1954+) 03-06-2015, 01:43 AM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

Yup. It still has the original Load-o-matic on it. Looking around for a 57 or newer one now. Is fine to run the newer dist. with the teapot carb? Just plug off the extra vacuum line?
Forum: Late V8 (1954+) 03-03-2015, 03:47 PM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

Edelbrock sounds like it might be the way to go. Pretty sure that's what my friend put on his 292 in a 56 p/u and has had no issues. I think I am going to stick with the teapot at least for this...
Forum: Late V8 (1954+) 03-03-2015, 12:59 AM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
Re: 292 teapot starting issues

Thanks for the advice. It doesn't seem to help holding the throttle down. Can't tell if the accelerator squirters are spraying or not. Didn't get to spend much time on it over the weekend due to a...
Forum: Late V8 (1954+) 02-28-2015, 05:45 PM
Replies: 32
Views: 6,361
Posted By F-word541
292 teapot starting issues

Hey guys,
Just found this forum today. Super excited to find a good group of Ford lovers to share info:D. I have a 56 Country Sedan wagon with the 292 topped with the 4000 series teapot which I...
Showing results 1 to 13 of 13

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 09:28 AM.