Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 5 of 5
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: Conaway2
Forum: Model A (1928-31) 08-27-2019, 06:41 AM
Replies: 30
Views: 2,154
Posted By Conaway2
Re: Coil failure ?

Last post on this - I installed a new ignition cable/conduit yesterday, and immediately had a very strong spark from the coil. The car started right up. In hindsight, I should have gotten my DVM...
Forum: Model A (1928-31) 08-25-2019, 07:36 PM
Replies: 30
Views: 2,154
Posted By Conaway2
Re: Coil failure ?

31Ford - that is exactly what my problem turned out to be...my ignition cable inside the conduit was shorting intermittently.....new cable arrives tomorrow (I hope) - I’ll post an update. For all I...
Forum: Model A (1928-31) 08-21-2019, 08:52 PM
Replies: 30
Views: 2,154
Posted By Conaway2
Re: Coil failure ?

Update - new coil and condenser installed today, although both removed parts tested OK with my DVM. I have good spark now, and the timing is right on the mark, but the car will still not start. I’m...
Forum: Model A (1928-31) 08-19-2019, 05:43 PM
Replies: 30
Views: 2,154
Posted By Conaway2
Re: Coil failure ?

yes - I pulled the high voltage wire out of the dist cap and held it close to one of the head nuts while cranking the engine with the ignition switch on - absolutely no spark. Also - after the first...
Forum: Model A (1928-31) 08-19-2019, 04:00 PM
Replies: 30
Views: 2,154
Posted By Conaway2
Coil failure ?

As I was driving my 31 Model A home from the local gas station yesterday, the engine suddenly died. A little roadside diagnostic work suggested an ignition issue - confirmed later after being towed...
Showing results 1 to 5 of 5

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.